Program våren 2018

11.01.18

Her er programmet for Barnas katedral høsten 2017.

Se under "kontakt/billetter" for å bestille billetter.

Velkommen til forestilling i Nykirken!

Farfars bombekrater

Av og med Adele Lærum-Duus

Farfars bombekrater er en frittstående fortsettelse av Adele Lærum Duus' debut, billedboken Oldefars Ulveskinnspels, som handlet om å være doktor i gamle dager. Vi befinner oss fortsatt i det gamle doktorhuset på Voss, men denne gangen blir vi ledet tilbake til den tiden da tyskerne okkuperte landet, da det var vanskelig å være norsk doktor, man måtte spise lungemos og blodpudding, og gå i sko laget av fiskeskinn. Dette er like mye en historie om hverdagslivet som om de store dramatiske hendelsene under krigen. Og det er her magien ligger.

Adele Lærum Duus er skuespiller, forfatter og litteraturviter og driver sitt eget lille teater- og litteraturformidlingsfirma: Lys Levende Adele. Siden 2005 har hun turnert med sine soloforestillinger over hele Vestlandet. Hun har vært med i Den kulturelle Skolesekken, i Den kulturelle Spaserstokken og i Den kulturelle Bæremeisen i en årrekke.

Målgruppe: 3. - 7. trinn

Tid: 6. - 9. februar kl. 10.00.

Gratis for skoleelever

 

Påsken

Av Gabrielle Barth

Skuespillere: Stein-Ove Øygardslia, Dominika Minkacz-Siras og Gabrielle Barth.

Hvert eneste år får vi fri i påsken. Fri til å pynte med gule påskekyllinger, spise påskeegg og påskelam. Noen drar på hytten og andre steller i hagen. Men hvorfor har vi fri egentlig? Hvorfor er påske en kirkelig høytid?

Med denne forestillingen tar vi deg med tilbake til Jerusalem den historiske påskeuken for nesten 2000 år siden. Med en blanding av dukketeater, skyggespill og skuespillere gir vi liv til de viktigste hendelsene.

Forestillingen er et samarbeid mellom Den Kulturelle Skolesekken og Barnas katedral.

Målgruppe: 4-10 år.

Tid: 12. - 23. mars

Pris: Gratis for skoleelever. Barnehager: kr. 80 per person.

 

Den Magiske Skogen

Kompani 13

Treet står så stille i vinden. Bak dets blader yrer det av bevegelse. Det er livet i alle dets former. For et døgn i treet er som et tivoli om selve livet. Det er fødsel, lek og alvor, det er kamp og forsoning, håp og skuffelser, det er livets gang"

Den Magiske Skogen er moderne musikalsk figurteater for de aller minste. Forestillingen handler om livet i et tre. Hva finnes i et tre? Hva skjer i et tre i løpet av en dag? Møt ekornet, ugla, ildfluene og de andre skapningene som skjuler seg bak bladene. Forestillingen er uten ord, men med tonefølge laget av den etablerte teaterkomponisten Tarjei Vatne. Figurer, farger, form er og forløp er laget for å skape undring, og forestillingen er laget for å skape en varm, trygg og inspirerende arena for de aller minste.

Målgruppen er barn 0-3 år.

Tid: 9. - 12-april kl. 10.00.

Pris: kr. 50 per person

 

Petronella Superhelt

Gabrielle Bart

Klovnen Petronella elsker å fortelle historier og formidler dem helst med seg selv som skuespiller i flere roller, og med figurer og musikk. Spesielt de historiene hun selv synes er viktige, som forteller noe vi kan bli litt klokere av. For historier kan vel mer enn å underholde?

En dag Petronella forteller historien om Piken med fyrstikkene opplever hun at både hun selv og historien forandrer seg. På sin høyst personlige måte utforsker hun hva det vil si å være medmenneske og hvordan en kan klare å hjelpe når det trengs.

Dette er den andre forestillingen om den tidligere sirkusklovnen Petronella og hennes fortellerklovn-teater.

Målgruppe: 5-9 år

Tid: 4. - 8. juni kl. 10.00 og kl. 11.30

Pris: Gratis for skoleelever. Barnehager kr. 80 per person.